Serkan DURAN IT Blog

Microsoft 365 Teams Usage Reports (Kullanım Raporları) Deneyimleri

16.02.2022
1.051
Microsoft 365 Teams Usage Reports (Kullanım Raporları) Deneyimleri

 

Gelişen teknolojiyle beraber Office 365 yani yeni adıyla Microsoft 365, birçok BT ortamında gerek performans açısından gerek iş yüklerimizi hafifletme açısından gerek kullanım açısından ve daha birçok örneğini sayabileceğimiz bu uygulama, birçok alanda kusursuz performans sağlıyor.

Microsoft 365 platformu içerisinde bulunan en popüler uygulamalardan birisi de Microsoft Teams’ dir. Teams uygulamasının kullanıcılarına sunduğu hizmet ile haberleşme alanında üst düzeyde deneyim sunar. Günümüzde planlanan toplantılar, özelden yapılan görüşmeler, kurulan ekipler, işi kolaylaştıran uygulamalar ve daha birçok özellik ile birçok kuruluş tarafından kullanılmaktadır.

Bu makalemde sizlere aktarmak istediğim bilgiler Microsoft Teams üzerine olacaktır. Teams üzerinde bulunan Usage Reports (Kullanım raporları) kısmında Teams üzerinde kullanılan birkaç alanın raporlarını elde edebiliriz. Aşağıda görseller ile hangi raporları elde edebileceğinizi sizlere bildireceğim.

Usage Reports ekranına gelebilmek için Microsoft 365 Admin panelinden Teams/Analytics & reports/Usage reports adımlarını takip edebilirsiniz. Sayfaya eriştiğinizde sizi aşağıdaki gibi ekran karşılayacaktır.

Resim-1

Select report butonuna tıkladığınızda Teams üzerinde belirlenen hangi raporları çekebileceğinizi görebilirsiniz.

Resim-2

Burada görebileceğiniz raporlarda en kullanışlı veya biraz daha kullanımı az olabilecek raporları görüntüleyebilirsiniz. Örnek olarak bir kuruluş içerisinde, Teams üzerinden uygulama kullanımı analizi yapmak istiyorsanız Apps usage seçeneği üzerinden rapor çekebilirsiniz. Burada Data range olarak görüntülenen alanda belirli tarihler seçerek rapor çekebilirsiniz.

Aşağıda görüldüğü üzere uygulama kullanımı için son 7 güne ait değerleri gösterip Run report butonuna tıklıyorum.

Resim-3

Gelen rapor ekranında, test ortamımda sadece Channel calendar kullanıldığı için raporda sadece bu uygulamayı görüntüleyebilmekteyim.

Resim-4

Sağ üst köşede bulunan filtreleme sembolü ile ayrıştırma işlemi yapabiliriz.

Resim-5

Filtreleme özelliği ile, yoğun uygulama kullanan kuruluşlar içerisinde uygulama ismi veya uygulama türü belirterek raporları daha basit hale getirebiliriz.

Resim-6

Oluşturduğumuz raporu yine sağ üst köşede bulunan Excel sembolü ile Excel haline çevirip Download edebiliriz. Download edilen raporları Downloads ekranında elde edip masaüstüne veya farklı bir klasör içerisine download edebiliriz.

Resim-7

Yukarıda bahsettiğim gibi kuruluş tercihlerine bağlı olarak ve tabi ki zamandan kazandıracak bazı raporları Usage reports ekranından elde edebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2019 Serkan DURAN