Serkan DURAN IT Blog

Office 365 Güvenlik ve Uyumluluk Raporları

14.01.2021
934
Office 365 Güvenlik ve Uyumluluk Raporları

Office 365 Güvenlik ve Uyumluluk Merkezi, risk yönetimi, verileri korumanıza ve içerden gelecek riskleri ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. E-posta,DLP,ATP gibi güvenlik ve uyumluluk özelliğinin raporlarına erişerek analiz etme ve ileti bildirimleri ile aksiyon almanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca tüm denetim raporlarına istediğiniz zaman erişerek filtreleme yaparak belirlenen tarih aralığında bilgisayarınıza indirebilir hatta zamanlama özelliğini kullanarak belirlediğiniz kullanıcıya mail olarak iletilmesi sağlanabilir. Güvenlik ve Uyumluluk Merkezi’nde raporları görüntülemek ve yönetmek için birtakım izinlere ihtiyacınız vardır.

Güvenlik ve Uyumluluk Merkezi’nde raporları görüntülemek için aşağıdaki izinlere ihtiyacınız vardır.

  • Güvenlik ve Uyumluluk Merkezi’ndeki raporları görüntülemek için Exchange yönetim merkezinde (EAC)
    Security Reader role atanması gerekir.
  • Güvenlik ve Uyumluluk Merkezi’nde DLP raporlarını görüntülemek için View-Only DLP Compliance Management role atanması gerekir.
  • EAC’de DLP raporlarını görüntülemek için View-Only Recipients role atanması gerekir.

 

Resim-1

Microsoft 365 Yönetim Merkezi’nden, Security veya Compliance tıklıyoruz.

Resim-2

“Raporlar” ardından “Pano” sekmesini açıyoruz. Bu bölümde Güvenlik ve Uyumluluk ile ilgili tüm raporlar görüntülenir. Örnek bir rapor inceleme için “Kimlik Sahtekarlığı Yapılan Posta Raporu” tıklıyoruz diğer raporlarda aynı yöntem ile yönetilmektedir. İsteğe bağlı olarak seçebilirsiniz.

Resim-3

Açılan ekranda raporun genel görünümü karşınıza çıkacaktır.

Resim-4

“Zamanlama oluştur” seçeneği tıkladığımızda yeni bir pencere açılır.Başlangıç ve bitiş tarihi verilerek zamanlanmış bir rapor oluşturabilirsiniz.

Resim-5

Alt kısımda “Zamanlamayı özelleştir” seçeneği ile raporlar istenildiği zaman istenilen filtrelerle kullanıcılara mail ilerek iletilmesi sağlanabilir.

Resim-6

“Rapor iste” ile anında raporun istenilen filtreler ile iletilmesini sağlayabilir ve aynı zamanda bu raporları indirebilirsiniz.

Resim-7

Üst sekmede bulunan “Ayrıntılar tablosunu göster” bölümünü tıkladığımızda kimlik sahtekarlığı yapılan posta eylemlerini detaylı gönderici, IP adresi, tarihi gibi detayları görebilmekteyiz.

Resim-8

“Filtre” seçeneği rapor verileri ile ilgili filtreler yapılabilir. Buradaki filtreler rapordan rapora farklılık gösterir. Böylelikle kullanıcılar raporlarda belirli filtreler uygulayabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2019 Serkan DURAN