Serkan DURAN IT Blog

Office365 Exchange Online Protection (EOP) Nedir?

11.05.2020
3.018
Office365 Exchange Online Protection (EOP) Nedir?

 

 

Exchange Online Protection (EOP), kuruluşunuzu spam ve kötü amaçlı yazılımlara karşı güvenliğini sağlayan bulut tabanlı bir e-posta filtreleme hizmetidir. Microsoft 365’te Exchange Online hizmeti alıyorsanız, hizmetin bir parçası olduğu için EOP tarafından otomatik olarak korunur. Yayngın olarak kullanılan hyrid mimariler için karma senaryo olarakta bilinen hem Microsoft 365’te hem de şirket içinde yani onprime Exchange sunucuları dahil güvenlik senaryoları uygulayabilirsiniz. EOP aynı zamanda bulut ortamında mail hizmeti almaşınızda, onprime sunucularınız içinde (şirket içi) posta kutularını korumak isteyen müşteriler için de kullanılabilir.EOP, gelen kutunuzu filtreleme özelliği mantığı ile çalışır ve gelen kutunuzu kullanıcıların görmek istemediği içeriklerde veya riskli içeriklerden oluşturacağınız kurallar ile güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Exchange Online Protection (EOP) Terimleri:

 

Inbound: Microsoft 365’e gelen iletiler.

Outbound: Microsoft 365’ten gönderilen iletiler.

Internal: Kuruluş içindeki kullanıcıların birine gönderdiği iletiler. Hybrid senaryolarda bulunan ve bir posta kutusu şirket içi ve diğer posta kutusu bulutta olan müşterileri içerilmektedir

False Negative (FN): Gelen kutusuna yanlış gönderilen spam ve diğer önemsiz öğeler.

 

False Positive (FP): Yanlış spam olarak işaretlenen ve Önemsiz E-posta klasörüne veya Karantinaya alınan iletiler.

 

Spam, also known as unsolicited e-mail: Ticari reklam,siyasi postalar vb. anlamına gelir. Kullanıcıların ürünleri talep etmediği, spam göndericilerine kaydolmadığı halde dolandırıcılık içeren iletilerdir.

Phish: Kimlik avı kimlik hırsızlığı veya dolandırıcılık amacıyla kişisel bilgilerini ele geçirme sizi kandırmak için tasarlanmıştır spamın özel bir türüdür. Bu tür bir mesaj genellikle kötü amaçlı bir bağlantı veya ek içerir, ancak her zaman bu yöntem kullanılmayabilir.

Spoof: Kimlik sahtekarlığı, bu spam gönderenlerin FROM üstbilgisini sahteciliği ve iletilerin gerçek kaynaktan başka bir yerden geldiği anlaşılmaktadır. Bu spam olabilir ancak en yaygın olarak kimlik avı kullanıcıları için kullanılır.

 

Impersonation: Bu spam türü, gönderen adresini taklit etme yöntemini kullanır, ancak adın veya alan adının bir kısmını gerçek kaynak gibi görünecek şekilde değiştirerek yapılır. Örneğin, Bi11@serkanduran.com.tr, burada Bill’deki “l” aslında sayı ile değiştirilmiştir.

 

Bulk: Toplu posta, genel olarak, indirimli ücretlerle toplu olarak işlenen ve işlenen postaları ifade eder. Kullanılır. Hem alıcının izni olmaması ve alıcı tarafından istenmeyen, (Unsolicated) hem de bir alıcı listesinin parçası olarak toplu bir biçimdegönderilmesi gerekmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2019 Serkan DURAN